Acasa » Stiri » Hyundai va prezenta la Geneva noul i40

Hyundai va prezenta la Geneva noul i40

Postat in 14 decembrie 2010
/

Proaspat ajuns in postura de cel mai prolific fabricant asiatic din Europa, concernul Hyundai-KIA doreste sa-si betoneze “tronul� obtinut cu atata truda de la Toyota; ca atare, la Salonul Auto de la Geneva, coreenii vor prezenta un nou model de clasa medie, care, in traditia noii terminologii, se va numi i40.

Dupa cum se poate vedea si-n imaginea alaturata, viitorul adversar a lui VW Passat, Ford Mondeo si Opel Insignia va fi copia aproape fidela a “yankeului� Sonata, lansat in SUA in 2009. Evident, asemanarea izbitoare dintre cele doua nu va oglindi situatia de la nivel tehnic, i40 fiind o masina special dezvoltata pentru Europa de catre Centrul de Cercetare-Dezvoltare Hyundai din Ruesselsheim.

Bunaoara, combi-ul (sedanul va fi prezentat ulterior) va etala o gama de motoare sui-generis, mulata pe nevoile europenilor, ce va include un propulsor pe benzina cu injectie directa (doi litri, 170 CP) si un turbodiesel de 1,7 litri in doua versiuni de putere: 115 si 136 CP.

Ceva mai tarziu, i40 va propune si o serie de variante cu o tusa sportiva accentuata, printre care speram noi sa se afle si impresionantul Theta Turbo de 274 CP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *