Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Dacia participa la Pikes Peak cu un Duster de 850 CP!

Fabrica de zvonuri: Dacia participa la Pikes Peak cu un Duster de 850 CP!

Postat in 1 februarie 2011
/

Hapul asta e atat de greu de inghitit, incat, daca insusi Carlos Ghosn ar veni in redactie sa ni-l bage pe gat, tot ne-ar veni sa-l scuipam. Hapul, nu pe Ghosn.

Si totusi, avand in vedere rapiditatea cu care vestea s-a imprastiat in cele patru zari ale Internetului, ne gandim ca avem de-a face cu genul acela de legenda tesuta in jurul unui sambure de adevar. Asa ca, vorba americanului, “here goes nothing�…

Uita-te cat vrei sub capota lui Duster: indiferent pentru ce motor ai optat, n-ai sa intelegi in ruptul capului cum poate fi inlocuit de un propulsor V6 biturbo de 3,5 litri (identic – din punct de vedere al configuratiei – cu cel de pe Nissan GT-R). Daca te incalzeste cu ceva, nici noi; totusi, ne putem face o idee daca aruncam un ochi la Suzuki-ul XL7 folosit de Nobuhiro “Monster� Tajima in ultimele curse la Pikes Peak. Care nu are absolut nici o legatura cu bietul SUV din care deriva. Acelasi lucru se poate intampla si cu Duster-ul nostru, mai ales daca proiectul va avea ca sursa de inspiratie masina pregatita pentru Trofeul Andros.

Cu Alain Prost la volan – castigator al spectaculoasei competitii pe gheata in 2007 si 2008 –, Duster a terminat sezonul trecut pe locul doi; la Pikes Peak insa, bolidul pregatit pentru teribila catarare ar putea fi pilotat de Jean-Philippe Dayraut, omul care a triumfat in 2009 si 2010.

Compatriotul lui Prost a “alergat� in ultima vreme pe un BMW Serie 1, insa presa din Hexagon sustine ca agentii acestuia i-au contactat pe cei de la Tork Engineering (creatorii masinii lui Alain Prost) pentru dezvoltarea unui, ehem, “Duster a la Pikes Peak�. Care ar putea avea vreo 850 CP si sub 1.000 kg greutate. Clar, asta chiar trebuie vazuta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *