Acasa » Stiri » Oficial: FIAT e noul „patronâ€? al lui Chrysler

Oficial: FIAT e noul „patron� al lui Chrysler

Postat in 3 iunie 2011
/

Producatorul italian a finalizat operatiunea de preluare a grupului Chrysler, dupa ce a platit 500 de milioane de $ in schimbul a inca 6% din actiunile companiei americane.

Prin aceasta mutare, FIAT a ajuns sa controleze 52% din actiunile Chrysler, pozitie din care poate alege fie cumpararea cu totul a fabricantului auto american, fie elaborarea unei oferte publice initiale.

Prin interemdiul ofertei publice initiale, Chrysler va ajunge din nou o companie publica, cotata la bursa, insa Sergio Marchionne nu este foarte sigur ca vrea asta. Boss-ul FIAT pare mai degraba tentat sa cumpere inca 5% din actiunile grupului din Lumea Noua, de indata ce conditia necesara – fabricarea unui model Dodge pe una din platformele FIAT – va fi indeplinita.

Potrivit ultimelor informatii, FIAT a obtinut dreptul de a cumpara actiuni de la sindicatul auto american (UAW; acesta detine 41,5% din Chrysler), asa ca este foarte posibil ca, dupa ce ajunge la 57%, conglomeratul torinez sa sune asaltul asupra ultimei redute. In definitiv, sunt experti la oferte de nerefuzat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *