Acasa » Stiri » Lamborghini Murcielago LP2000-2 SV Twin Turbo: mai mult ca extremul

Lamborghini Murcielago LP2000-2 SV Twin Turbo: mai mult ca extremul

Postat in 2 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

In mod normal, adjectivul extrem nu are grad de comparatie. Pe de alta parte, in cazul lui Lamborghini Murcielago LP2000-2 SV Twin Turbo, nimic nu poate fi definit ca normal.

In primul rand, are un nume aberant de lung. Iar, in al doilea rand, doseste un V12 de peste 2.000 CP…

Ia “doseste� ala cat se poate de in serios. Pentru ca, una peste alta, nimic nu anunta faptul ca uzina produce de doua ori mai multa putere decat motorul lui Veyron. La roata. Sau faptul ca tot ce s-a pastrat de la bolidul original este… caroseria.

Vezi tu, clientul i-a lasat pe cei de la Covert Tuning Dynamics sa-si faca de cap, iar acestia au cheltuit 3.000 de ore din viata lor pentru a face bestia sa respire. Sistemul de evacuare de 305 mm, turbocompresoarele Garrett, roll-cage-ul cu sase puncte de prindere si scutul termic de la NASA(!) sunt printre cele mai exotice modificari trecute in caietul de sarcini, la care se adauga efortul intreprins in vederea scaderii masei hypercar-ului cu 250 kg.

Din pacate, avem si o veste proasta: nimeni nu stie de ce este capabil acest Murcielago. Si asta pentru ca masina nu a primit aprobarea de a circula pe drumurile publice (un impediment care, promite proprietarul, va fi rezolvat cat de curand). Vezi, sunt bune si tarile ca Romania la ceva…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed