Acasa » Stiri » Nerecomandat cardiacilor: Mercedes-Benz E63AMG

Nerecomandat cardiacilor: Mercedes-Benz E63AMG

Postat in 11 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post

Avertismentul este cat se poate de bine intentionat, pentru ca este binestiut faptul ca Mercedes-Benz este o marca pentru batrani.

Sau, pentru a nu fi acuzati de geronotofobie, Mercedes-Benz nu este o marca adresata tinerilor.
Prin tineri ne referim la persoane sub 50 de ani, pentru ca, din cate tinem minte, marca germana avea o medie de varsta a cumparatorilor de vreo 54 de ani in acum cativa ani.

Dupa ce ne-a dat pastila cu salvarea planctonului in stirea precedenta, gigantul cu stea in frunte arunca unul dintre cele mai temute arme ale sale in lupta cu BMW M5 si Audi RS6.


Mercedes-Benz E63 AMG a primit faceliftul recent si un motor optimizat si capabil sa faca fata rivalilor sau, de cenu, chiar sa-i depaseasca.

Dupa nenumarate scapari pe internet, nemtii au decis sa prezinte oficial imaginile si datele tehnice ale modelelor ce urmeaza a fi prezentate la Salonul Auto de la Detroit.

PArtea frontala a primit faruri noi, o grila speciala acestui model si un spoiler frontal dotat cu un eleron ce ajuta la apasarea puntii fata si optimizeaza scurgerea aerului in compartimentul motor si spre sistemul de franare.
Motorul este binecunoscutul V8 de 5,5 litri, care produce acum 557 CP la 5500 rot/min si 720 Nm intre 1750 si 5000 rot/min.
Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 4,2 secunde pentru versiunea care foloseste puntea spate pentru dezlantuirea hoardei de cai putere, in timp ce versiunile 4Matic accelereaza in 3,7 secunde, pentru sedan, respectiv 3,8 secunde pentru break.

Viteza maxima este limitata, din pacate, la 250 Km/h, dar suntem siguri ca, foarte curand, vom vedea versiunile pregatite de tunerii consacrati care vor elimina restrictiile electronice.
Si atunci sa te tii distractie…

Pana atunci insa, pentru ca era sa uitam, trebuie mentionata si versiunea S a acestui Super-Sedan care il transforma intr-un Hiper-Sedan.

Este vorba despre Mercedes-Benz E63 AMG 4MATIC S, care vine cu un motor capabil sa puna pe asfalt 585 CP (!) si un moment maxim demn de un camion, care atinge valoarea de 800 Nm intre 1750 si 5000 rot/min.
In plus, acest model primeste un diferential blocabil pentru puntea spate si cateva detalii estetice.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 3,6 secunde, respectiv 3,7 secunde pentru break.

Acest model vine cu un set de jante exclusive cu 10 spite si cu diamentrul de 19 inci, incaltate cu anvelope destinate automobilelor sportive, cu dimensiunile 255/35 R19 pentru puntea fata, respectiv 285/30 R19 pentru puntea spate.
Vanzarile vor incepe in luna aprilie, respectiv iunie pentru versiunea S, asa ca nu trebuie sa asteptam mult pana le vedem pe strazi.

In ceea ce priveste pretul… Mai conteaza?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed