Acasa » Stiri » Important la Detroit: Cadillac ELR

Important la Detroit: Cadillac ELR

Postat in 15 ianuarie 2013
/
Comments are off for this post


Avem in fata ochilor un Cadillac pus in miscare de cel mai mic motor cu benzina din intreaga sa istorie.
Cel putin asa credem, pentru ca un motor cu cilindreea de 1.4 litri nu ar fi fost aprobat de bosii americani nici pentru a ridica un geam lateral, ce sa mai zicem despre punerea in miscare a unui automobil intreg…

Si, totusi, vremurile se schimba, astfel ca avem dovada clara prezentata de Cadillac ELR.
Acesta foloseste platforma lui Chevy Volt, folosita si de Opel Ampera, si combina motorul de 1,4 litri cu un motor electric pentru a oferi un automobil de lux cu adevarat special.

Acesta poate rula exclusiv electric pentru parcurge o distanda de 35 mile (aproximativ 55 km) si foloseste, pentru acest lucru, o baterie de acumulatori cu capacitatea de 16,5 KWh, pozitionata in zona centrala a automobilului.

Autonomia totala a lui ELR este de aproximativ 480 km (300 mile),daca se foloseste si motorul termic ce este folosit exclusiv pentru a incarca bateria de acumulatori si nu pentru a misca rotile.
Nu stim cat de repede poate accelera de la 0 la 100 km/h dar stim ca viteza maxima va fi de aproximativ 160 km/h (100 mph).
Acumulatorii lui Cadillac ELR pot fi incarcati folosind o priza de 120 V, necesitand 12 ore pentru acest lucru sau 4,5 ore, daca se foloseste o priza de curent cu 240 V.
Fiind un coupe de lux, Cadillac ELR se prezinta cu o configuratie de 2+2, iar habitaclul sau ofera toate dotarile disponibile si la fratii mai mari si mai puternici, incluzand tapiterie din piele, ornamente din lemn adevarat si un sistem multimedia performant dotat cu un ecran cu diagolana de 8 inci.

Mai multe detalii se pot gasi in comunicatul de presa al companiei americane.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed