Acasa » Stiri » Urmeaza la Geneva: Alfa Romeo 4C

Urmeaza la Geneva: Alfa Romeo 4C

Postat in 13 februarie 2013
/
Comments are off for this post

Dupa ce au rupt gura targului cu Alfa Romeo 8C, vandut mai repede decat se evapora apa in desert, italienii au facut-o lata din nou.
De data aceasta, intra in clasa compacta si vor sa tulbure apele. In stil italian!
Intr-o epoca in care toti constructorii nu stiu cum sa mai stranga cureaua si cum sa utilizeze platforme comune pana la punctul in care poti cumpara tehnologia folosita deSkoda Fabia cu pret de Audi A1, italienii au decis sa revolutioneze.
O miscare indrazneata, dar anuntata de ceva vreme in toate canalele media.
Alfa Romeo 4C se prezinta ca un adevarat supercar intr-o clasa unde sportiva compacta este echivalent cu hot-hatch sau chiar Golf GTI .

Alfa Romeo 4c aduce un supercar a la carte, cu doua locuri, montor central si tractiune pe rotile puntii, evident, spate.

Caroseria masoara mai putin de 4 metri lungime, doi metri latime si numai 118 cm inaltime pentru a oferi intreaga experienta de supercar.
Stim, din comunicatul oficial tocmai primit pe email, ca noul Alfa Romeo 4C are un motor din aluminiu, cu 4 cilindri, de unde isi are si numele, a carui putere, necunoscuta momentan, ajunge la roti dupa ce trece prin transmisia dotata cu ambreiaj dublu.

Nu stim puterea maxima dezvoltata, dar ni s-a spus ca raportul masa/putere este mai mic de 4 kg/CP.
In plus, tinand cont de faptul ca are saiul integral din fibre de carbon, ne astepam la o rigiditate torsionala de exceptie.

Un calcul simplu arata ca noul 4C va avea undeva intre 200 si 300 CP.
Speram sa nu dam vreo duda cu aceasta presupunere, dar ne asumam riscul si speram sa-l vedem in realitate cat mai curand.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed