Acasa » Stiri » Mercedes S 350 BlueTec de la Brabus

Mercedes S 350 BlueTec de la Brabus

Postat in 3 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Daca G-Power construieste cele mai rapide sedanuri din lume, atunci Brabus le produce pe cele mai puternice. Gama tunerului din Bottrop este aproape la fel de bogata ca cea a lui Mercedes – furnizorul principal de “materie prima� –, cuprinzand, de la gloante de calibru mic precum Brabus 112R si pana la rachete sol-sol cu motor V12 biturbo, aproape orice “proiectil� imaginabil; totusi, ceva lipsea.

Iar daca, pana acum, nu te-ai gandit la un model modificat care sa respecte normele de poluare Euro VI, e cazul sa o faci de acum incolo.

Mercedes-ul S 350 BlueTec din imagini este, asadar, primul vehicul “tunerit� care respecta niste legi de protectie a mediului ce vor intra in vigoare abia in 2014. Nu ne intreba de ce atata graba pe inginerii Brabus, pentru ca nu avem (inca) un raspuns oficial; in schimb, stim cu siguranta un lucru: daca-ti plac limuzinele de lux cu motoare puternice si, tototdata, ecologice, merita sa faci o vizita la atelierele lui Bodo Buschmann.

Acolo vei intalni o mana de specialisti bucurosi sa instaleze kit-ul Brabus Eco PowerXtra D6S, ce stoarce inca 55 CP si 70 Nm din motorul diesel de trei litri. Oarecum interesant, suplimentul de putere nu este livrat oricum: in modul Eco, motorul uriasului sedan Brabus produce acelasi numar de cai ca agregatul unui S 350 BlueTec obisnuit (desi cuplul sare de la 620 la 690 Nm). a beneficia de avantajele unei herghelii de 313 cai, trebuie ales fie programul “Manual�, fie cel “Sport�, caz in care masina ajunge la 100 km/h in doar 6,5 secunde (viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h).

Binisor pentru un diesel, insa Brabus a omis sa comunice cifrele referitoare la consum si emisii poluante. Normal – in sinea lor, nu dau doi bani pe asta…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed