Acasa » Stiri » Mercedes-Benz SLS AMG de la Vath

Mercedes-Benz SLS AMG de la Vath

Postat in 31 mai 2011
/
Comments are off for this post

Ce altceva s-ar mai putea cere de la un supercar cu motor V8 de 571 CP? O herghelie mai numeroasa, evident, iar Vath este gata sa o livreze.

In schimbul a 32.670 de euro, Mercedes SLS AMG capata inca 44 de cai, care-l determina sa devina cel putin la fel de rapid pe cat… ar fi trebuit sa fie de la inceput.

Desi nu a fost contemporan cu fenomenalul SLR, proiectul SLS AMG a lasat deseori impresia ca a fost tinut sub sedative. Un soi de “blat�, daca vrei, menit sa sustina mult-mai scumpul produs anglo-german in functia de lider al produselor Mercedes. “Asta nu prea e corect�, si-au spus multi dintre clienti, iar atari propozitii suna precum muzica de camera in urechile tunerilor.

In cea a lui Vath a sunat, probabil, precum simfonia a 5-a de Beethoven, caci masinaria din Hosbach si-a facut o intrare cam la fel de furtunoasa. 615 CP si 680 Nm dezvolta propuslorul de 6,3 litri de indata ce inginerii germani au anuntat finalizarea lucrarilor, suficient pentru ca bolidul din Stuttgart sa prinda “suta� in 3,6 secunde (cu 0,2 secunde mai repede decat produsul de serie); ceva mai tarziu, ajunge si la o viteza maxima de 330 km/h (+13 km/h).

Merita toate astea aproape 33.000 de euro? Pai, nu prea. Si, tocmai de aceea, Vath a decis sa supraliciteze cu un set de roti cu jante de 20 de inch, un kit de suspensie ce coboara garda la sol cu 25 mm, cateva elemente aerodinamice (care, pe langa efectele scontate, arata si bine), precum si cu un habitaclu decorat cu piele, fibra de carbon si… un vitezometru cu limita la 400 km/h. Ei, asa da…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed