Acasa » Stiri » Land Rover pregateste un nou diesel pentru Range Rover

Land Rover pregateste un nou diesel pentru Range Rover

Postat in 29 mai 2010
/
Comments are off for this post

E aproape oficial: potrivit unei scrisori inaintate de catre producatorul britanic dealerilor sai din Germania, marele Range Rover va fi echipat spre sfarsitul anului in curs cu un nou motor diesel de 4,4 litri, ce va inlocui actualul V8 de 3,6 litri.

Masina va fi prezentata oficial la data de 28 august in cadrul Salonului Auto de la Moscova, urmand ca startul vanzarilor sa aiba loc la 1 octombrie.

Noul Range Rover V8 diesel va fi cu aproximativ 3.000 de euro mai scump decat actuala versiune, insa sunt toate sansele ca “musterii� sa nu regrete banii dati in plus: agregatul va produce 308 cai si 700 Nm, cu 15% mai multa putere si 10% mai mult cuplu decat propulsorul de 3,6 litri. In plus, el va face echipa cu o transmisie de ultima generatie, cu opt trepte, ce va gestiona forta motorului in asa fel incat performantele masinii sa fie invers proportionale cu consumul.

Britanicii anticipeaza ca uriasul SUV se va multumi, in medie, cu doar 10,2 litri de motorina la fiecare 100 km, in conditiile in care va fi capabil, la nevoie, sa ajunga la 100 km/h in doar 7,6 secunde (viteza maxima a fost estimata la 208 km/h).

Land Rover se va folosi de lansarea noului sau diesel pentru a introduce si doua culori inedite in gama Range Rover, albastrul Baltic si albul Fuji Alaska urmand a inlocui nuantele similare din paleta “Buckingham�.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed