Acasa » Stiri » Adio, Mercury!

Adio, Mercury!

Postat in 3 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Dupa mai multe zile in care a lasat sa se inteleaga ca Mercury nu mai are multe zile de trait, Ovalul Albastru a anuntat oficial ca va desfiinta marca creata de fiul marelui Henry Ford, Edsel, in 1939.

Fara un obiectiv clar in ultimii ani si lipsit de stralucirea de odinioara, Mercury a ajuns un jucator anonim pe piata americana, ocupand o cota de piata de numai 0,8%.

Fondata pentru a umple golul dintre mai proletara Ford si luxoasa Lincoln, marca lui Edsel a avut dintotdeauna o aroma premium, ceva mai pregananta in momentul in care a fost introdusa in divizia Lincoln-Mercury (1945).

La momentul respectiv, compania-mama a sperat ca publicul sa-l receptioneze pe Mercury drept un Lincoln entry-level si nu neaparat un Ford mai scump, insa, odata cu trecerea anilor, modelele firmei infiintate acum 71 de ani exact asta au devenit: modele Ford cu alta sigla, cu ceva crom la exterior si piele in habitaclu.

Inevitabil, numarul clientilor a scazut dramatic, pana la un nivel care a obligat numarul doi american sa renunte la marca.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed