Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Cadillac pregateste un nou model de lux

Fabrica de zvonuri: Cadillac pregateste un nou model de lux

Postat in 14 iunie 2010
/
Comments are off for this post

In perioada interbelica, Cadillac se mandrea cu porecla de “Standardul Lumii�, iar in 2003 era cat pe-aci sa o recucereasca gratie monumentalului Sixteen – supersedanul cu motor V16 de 13,6 litri ramas, din pacate, la stadiul de concept-car.

Ei bine, potrivit celor de la Car and Driver, marca de lux a grupului GM isi va mai incerca o data norocul in aceasta directie, chiar daca tentativa nu va avea ca rezultat un model la fel de maiestuos precum Sixteen.

In aceste momente, Cadillac – unul dintre principalii beneficiari ai iesirii lui General Motors din faliment – pregateste nu mai putin de trei modele noi, printre care si noua nava-amiral XTS. Ca si inlocuitoare a modelelor DTS si STS, limuzina – anuntata de catre prototipul XTS Platinum la NAIAS 2010 – se va pozitiona deasupra lui CTS in gama fabricantului american; totusi “domnia� sa va fi de scurta durata.

Si asta pentru ca insusi Ed Whitacre, presedintele fostului lider mondial, a ordonat construirea unui model de lux in stare sa rivalizeze cu cele mai luxoase sedanuri Lexus si, de ce nu, cu marile limuzine germane.

Se pare ca acesta va avea la baza o versiune alungita a arhitecturii tehnice Sigma – folosita de Caddy si in constructia familiei CTS –, ce va include si prezenta unor motoare mai performante decat cele ale modelului de clasa mare. Nu ne intrebati care sunt acestea: noi doar pariem macar pe reanimarea motorului V12 de pe Cien.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed