Acasa » Stiri » Hennessey a livrat primul Venom GT

Hennessey a livrat primul Venom GT

Postat in 16 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Hypercar-ul care are toate sansele de a deveni, oficial, cea mai rapida masina de strada din lume, incepe sa rasplateasca eforturile designerilor si inginerilor care l-au creat.

Potrivit celor de la Hennessey, primul Venom GT a fost deja livrat unui client din Emiratele Arabe Unite, a carui identitate a ramas, deocamdata, necunoscuta.

“Este indeplinirea unui vis pe care l-am avut inca de cand eram copil. Totodata, este doar inceputul unui proces prin intermediul caruia vom demostra adevaratul potential al lui Venom GT�, a declarat John Hennessey, fondatorul – si, totodata, proprietarul – tunerului american.

Teribilul coupe cu motor central se lauda cu unul dintre cele mai bune rapoarte putere/greutate din intreg regnul supercar, cei 1.200 CP si 1.537 Nm(!) ai agregatului V8 twin-turbo fiind nevoiti sa puna-n miscare o masa de numai 1.220 kg. Natural, acceleratiile sunt fulminante (0-100 km/h in numai 2,4 secunde), insa capul de afis al rubricii “Performante� il detine viteza maxima estimata la 440 km/h.

Venom GT poate fi comandat si in alte doua configuratii ceva mai pasnice, insa nu te gandi ca vreuna din ele te va lasa sa dormi la volan. Spre exemplu, cea de “numai� 1.030 CP si 1.216 Nm (mai exista un “entry-level� de 725 CP) “face suta� in 2,9 secunde si atinge pragul celor 300 km/h in doar 14,9 secunde.

Veyron, Ultimate Aero – aveti o problema. Mare.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed