Acasa » Stiri » Aston Martin va lansa sase modele in urmatorii sase ani

Aston Martin va lansa sase modele in urmatorii sase ani

Postat in 16 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Producatorul britanic stie ca una dintre cele mai sigure metode de a pluti deasupra apelor falimentului este dezvoltarea unei game cat mai variate de produse.

In acest sens, el se pregateste sa arunce pe piata automobilelor de lux numai putin de sase modele noi, primul dintre ele nefiind altul decat teribilul One-77.

Cu o cifra de productie de numai 77 de unitati si un pret de peste 1 milion de euro, One-77 va fi una dintre cele mai exclusiviste oferte din industrie, indeplinind, totodata, rolul de prefata a viitoarei directii estetice urmata de Aston Martin.

Dupa acest adevarat tur de forta, britanicii vor domoli un pic motoarele pentru a se concentra pe lansarea micului Cygnet – o Toyota iQ cu alte logo-uri si design cu elemente specifice casei din Gaydon, creata pentru a ajuta compania sa se alinieze la noile standarde privind economia de combustibil si emisiile poluante. Cygnet isi va consuma debutul comercial undeva in 2011, cu doi ani inainte sa facem cunostinta cu… succesorul lui DB9/DBS.

Noua masina va fi mai degraba o evolutie a celei actuale, insa trebuie mentionat faptul ca aproape orice element de natura tehnica va fi revizuit. Inclusiv motorul V12 va trece printr-un proces de modernizare menit sa-l faca mai puternic si mai ecologic, desi este posibil ca, in virtutea parteneriatului cu Daimler AG, Aston Martin sa mizeze si pe V12-le pregatit de Mercedes pentru viitorul S-Klasse.

La un an dupa debutul lui DB9, Aston Martin va lansa urmasul lui Vantage, care, teoretic, va urma reteta evolutiva a fratelui mai mare; practic, dat fiind orizontul de timp relativ indepartat, orice se poate intampla. Apoi, spre finalul lui 2014 (sau inceputul lui 2015), vom face cunostinta cu un nou model Lagonda, ce are toate sansele sa ia forma unui… SUV. Intentia insularilor este sa ofere un off-road-er de lux pentru pietele emergente din Rusia si China – mai potrivite in peisajul suprafetei de rulare decat masinile sport –, ce va avea la baza o platforma tehnica Mercedes (cel mai probabil, cea a viitorului GL). Anul trecut, Aston Martin a prezentat un model Lagonda realizat pe arhitectura actualului GL, insa masina nu a fost vazuta cu ochi buni de public si, foarte probabil, viitorul produs de serie nu va avea nici o legatura cu ea.

In sfarsit, in 2016 vom vedea in showroom-urile Aston Martin un nou Rapide, care, evident, va fi creat avand la baza tehnica viitorului DB9. Si da – vei saliva din nou…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed