Acasa » Stiri » Viitorul VW Phaeton: primele detalii

Viitorul VW Phaeton: primele detalii

Postat in 19 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Nu mai este un secret pentru nimeni: VW a dat-o in bara cu Phaeton pe majoritatea pietelor, esecul din Statele Unite fiind unul dintre cele mai rasunatoare (doar 3.354 de masini vandute in doi ani).

Recent, producatorul german a prezentat o versiune modernizata a limuzinei de lux, insa schimbarile cu adevarat importante se vor petrece in 2012, cand o noua generatie va fi prezentata.

In cele din urma, Volkswagen pare sa-si fi dat seama ca o masina la fel de mare, de sofisticata si de scumpa ca un Mercedes S-Klasse, arborand logo-ul unei marci proletare, va atrage putini clienti. In consecinta, viitorul Phaeton se va transforma intr-un soi de Chrysler 300C: un sedan cel putin la fel de masiv precum cel de azi, cu un design dezinvolt si cu un pret mult sub cel al unei limuzine de lux traditionale.

Tinta producatorului german este clara: clientii din Statele Unite si China, mari amatori de vehicule supradimensionate comercializate la “scoruri� rezonabile.

Evident, specialistii se asteapta ca si Volkswagen sa faca o serie de concesii, nava amiral a gamei “Fau-vee� urmand a nu mai beneficia de cele mai proaspete “trufandale� tehnologice.

Spre exemplu, platforma tehnica a viitorului Phaeton ar putea fi o versiune actualizata a celei folosite azi de Audi A6, iar gama de motoare va trebui sa se impuna fara ajutorul uriaselor W12 pe benzina si V10 TDI. In schimb, pe langa obisnuitele V6 si V8 (pe benzina sau diesel), gigantul din Wolfsburg ar putea propune o motorizare hibrida, identica cu cea de pe Touareg (motor V6 TFSI + motor electric, in total 379 CP si 580 Nm).

Sa speram ca, de data asta, va “tineâ€?…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed