Acasa » Stiri » Viitorul SAAB 9-3 ar putea fi un model compact

Viitorul SAAB 9-3 ar putea fi un model compact

Postat in 23 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Urmasul lui SAAB 9-3 va avea un rol extrem de important in misiunea de reasezare a producatorului suedez pe linia de plutire, situatie ce-i determina pe nordici sa manifeste prudenta in jucarea acestei “carti�.

Iar cand spunem asta, ne referim la faptul ca masina ar putea deveni, mai degraba, un adversar de temut pentru Audi A3 si BMW Serie 1 decat pentru A4 si Serie 3.

Potrivit ultimelor zvonuri, SAAB lucreaza de zor la o noua platforma tehnica – botezata “Phoenix Architecture� –, pe baza careia ar putea fi dezvoltata si urmatoarea generatie a lui 9-5. Pana atunci insa, arhitectura va intra in procesul de productie al viitorului 9-3, care va avea dimensiuni sensibil mai compacte in comparatie cu actualul model.

De fapt, ele vor fi atat de compacte, incat masina va “retrograda� o clasa, intrand in concurenta directa cu Audi A3 (suedezii au de gand sa dezvolte si o versiune hatchback, spre bucuria fanilor).

In ceea ce priveste motorizarile, lucrurile sunt inca neclare, insa exista deja o mana de specialisti care pariaza pe faptul ca noul 9-3 va folosi propulsoare BMW.

Printre ele se va afla, probabil, si cel de 1,6 litri rezervat de bavarezi pentru gama MINI, care, in forma supraalimentata, dezvolta peste 180 CP.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed