Acasa » Stiri » Viitorul SAAB 9-3 ar putea fi un model compact

Viitorul SAAB 9-3 ar putea fi un model compact

Postat in 23 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Urmasul lui SAAB 9-3 va avea un rol extrem de important in misiunea de reasezare a producatorului suedez pe linia de plutire, situatie ce-i determina pe nordici sa manifeste prudenta in jucarea acestei “carti�.

Iar cand spunem asta, ne referim la faptul ca masina ar putea deveni, mai degraba, un adversar de temut pentru Audi A3 si BMW Serie 1 decat pentru A4 si Serie 3.

Potrivit ultimelor zvonuri, SAAB lucreaza de zor la o noua platforma tehnica – botezata “Phoenix Architecture� –, pe baza careia ar putea fi dezvoltata si urmatoarea generatie a lui 9-5. Pana atunci insa, arhitectura va intra in procesul de productie al viitorului 9-3, care va avea dimensiuni sensibil mai compacte in comparatie cu actualul model.

De fapt, ele vor fi atat de compacte, incat masina va “retrograda� o clasa, intrand in concurenta directa cu Audi A3 (suedezii au de gand sa dezvolte si o versiune hatchback, spre bucuria fanilor).

In ceea ce priveste motorizarile, lucrurile sunt inca neclare, insa exista deja o mana de specialisti care pariaza pe faptul ca noul 9-3 va folosi propulsoare BMW.

Printre ele se va afla, probabil, si cel de 1,6 litri rezervat de bavarezi pentru gama MINI, care, in forma supraalimentata, dezvolta peste 180 CP.