Acasa » Stiri » Tesla intentioneaza sa dezvolte inca trei modele pe platforma lui S

Tesla intentioneaza sa dezvolte inca trei modele pe platforma lui S

Postat in 24 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Tesla va efectua saptamana viitoare o oferta publica initiala, de al carei succes va depinde in mare masura viitorul producatorului de masini electrice. Recent, americanii au fost in centrul unor evenimente mai putin magulitoare, insa ei – in frunte cu presedintele Elon Musk – sunt gata sa demonstreze ca situatia este pe cale sa se imbunatateasca.

Drept dovada, aflam ca arhitectura sedanului S ar putea fi folosita la fabricarea unui cabrio, unui van si chiar a unui SUV/crossover.

Acumularea unor datorii sufocante, intarzierile mari inregistrate la nivelul ciclului de productie, despartirea de Lotus si rechemarea marii majoritati a modelelor Roadster – cam despre asta s-a vorbit in ultima vreme privitor la activitatea lui Tesla, singurul lucru bun fiind doar investitia de 50 de milioane de $ pe care Toyota a facut-o in compania din Palo Alto.

Cu toate acestea, yankeii au mare incredere in potentialul viitoarei game de produse, de a caror fezabilitate trebuie sa se convinga insa si potentialii investitori. Este de asteptat ca, la prezentarea planului de business, Elon Musk sa mentioneze si cele trei noi modele anterior specificate, presedintele Tesla sperand ca firma sa obtina o suma cat mai apropiata de targetul stabilit pentru oferta publica initiala (aproximativ 178 de milioane de $).

Pentru cei interesati, Tesla va scoate la vanzare in jur de 11,1 milioane de actiuni, fiecare dintre ele urmand a avea o valoare cuprinsa intre 14 si 16 $.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed