Acasa » Stiri » Audi A8 de la ABT

Audi A8 de la ABT

Postat in 25 iunie 2010
/
Comments are off for this post

Abia ce si-a facut debutul in showroom-urile din intreaga Europa (inclusiv in cele din Romania), ca Audi A8 a si primit un set de “haine� noi de la ABT.

Si, pentru ca vorbim despre unul dintre cei mai apreciati tuneri ai casei din Ingolstadt, e normal sa mentionam ca noul program include si o revizuire serioasa a partii mecanice.

Motorul ales pentru experiment este nimeni altul decat marele diesel de 4,2 litri care, pe modelul de serie, dezvolta 350 CP si nu mai putin de 800 Nm. Ei bine, sub capota lui AS8 – numele masinii preparate de ABT –, agregatul trimite catre roti 385 CP si 880 Nm, eliminand jumatate de secunda din timpul necesar sedanului pentru atingerea pragului de 100 km/h (cinci secunde in loc de 5,5).

Si, pentru ca umilintele intre doua semafoare trebuiesc facute cu stil, ABT a avut grija ca limuzina sa puncteze maximum la impresia artistica. Praguri fin evazate, o garda la sol mai mica, evacuari cvadruple si un minunat set de jante cu diametrul de 21 de inch – cam acestea sunt semnalmentele care ar trebui sa te faca sa stai in banca ta.

Asta in cazul, evident, in care nu te afli la volanul unui S65 AMG…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed