Acasa » Stiri » Bugatti Veyron este, din nou, cea mai rapida masina din lume

Bugatti Veyron este, din nou, cea mai rapida masina din lume

Postat in 5 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Pentru cat timp, nimeni nu stie – data trecuta, hypercar-ul care a ajuns la ametitoarea viteza de 408,5 km/h a fost dat jos de pe piedestal dupa doi ani si jumatate de la stabilirea recordului.

Acum, el isi ia revansa in fata lui SSC Ultimate Aero TT la trei ani de cand bolidul american a ajuns la 412 km/h; totusi, concurenta este azi mult, mult mai serioasa. Si, iti vine sa crezi sau nu, 431,072 km/h s-ar putea sa fie, foarte curand, prea putin.

Aceasta este media de viteza pe care versiunea Super Sport al lui Veyron a obtinut-o sambata trecuta pe circuitul Ehra-Lessien, in cadrul unui eveniment la care au participat si oficialii Guiness Book. La final, ei au fost fericiti sa afle ca nu au batut drumul de pomana: cei 1.200 CP si, atentie, 1.500 Nm ai motorului W16 quad-turbo de opt litri l-au propulsat pe Veyron Super Sport pana la o viteza de 434 km/h, obtinuta in cea de-a doua incercare.

In prima, fuzeea franceza – la volanul careia s-a aflat pilotul de teste Pierre-Henri Raphanel – a reusit “doar� 428 km/h, astfel incat media celor doua sprinturi a fost un pic stricata. Chiar si asa insa, Veyron Super Sport a pus aproape 20 km/h intre el si SSC Ultimate Aero, iar faptul ca masina a fost dotata cu bare stabilizatoare mai rigide si cu un set de amortizoare cu specificatii similare celor de curse ne determina sa speram si in timpi mai buni pe anumite circuite (Stig, esti pe faza?).

Din pacate pentru miliardarii care se vor bate pe unul dintre cele 30 de exemplare disponibile – Bugatti nu a anuntat inca un pret, insa nu te astepta ca Veyron Supersport sa coste mai putin de 1,5 milioane de euro –, nici unul nu va putea “zbura� cu 430 km/h. Si asta pentru ca producatorul a hotarat sa limiteze electronic viteza la 415 km/h.

Nu ne intreba despre logica deciziei – mai degraba, intreaba-te cine va ajunge primul la cel putin 432 km/h. Noi pariem deja pe Hennessey Venom GT.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed