Acasa » Stiri » Nissan Murano, acum si cu motor diesel

Nissan Murano, acum si cu motor diesel

Postat in 16 iulie 2010
/
Comments are off for this post

Judecand dupa modul prin care incearca sa se impuna pe piata europeana, putem spune ca nu exista SUV mai ambitios decat Nissan Murano.

Motorul V6 din generatia VQ si transmisia cu variatie continua Xtronic sunt delicioase, nimic de zis, dar a miza numai pe un asemenea combo in conditiile unei piete aservite Zeului Diesel este ca si cum ai incerca sa vinzi albume cu Vanilla Ice in Harlem. Merge, dar nu pentru multa vreme. Iar acum e vremea pentru un diesel.

2,5 litri, injectie directa, turbocompresor, 190 CP si 450 Nm – acestea sunt principalele coordonate ale noului agregat propus de Nissan, la care trebuie sa adaugam, neaparat, consumul mediu de numai opt litri/100 km (cu vreo sase litri mai mic decat cel al versiunii pe benzina).

Asadar, vei ajunge mai departe cu un Murano, dar nu si mai repede; in plus, nu vei mai impresiona placut pe nimeni. Si asta pentru ca, dincolo de noutatile tehnice – printre care si introducerea unei cutii de viteze automate cu sase trepte –, Murano diesel “vine� si cu facelift evident al partii frontale, executat pentru a aduce plusuri in planul racirii motorului.

In mod evident, nu are cum sa ne deranjeze o masura menita sa ne scuteasca de surprize neplacute, insa chiar trebuia sa arate asa? Daca nu te superi, noi ramanem cu V6-le…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed