Acasa » Stiri » Morgan EvaGT: primele imagini

Morgan EvaGT: primele imagini

Postat in 16 august 2010
/
Comments are off for this post

Morgan este, fara doar si poate, unul dintre foarte putinii reprezentanti ai industriei auto actuale capabili sa prepare un amestec omogen intre prezent si trecutul indepartat, talent demonstrat si cu ocazia prezentarii ultimei sale creatii – EvaGT.

La fel de clasica precum o pipa din colectia MacArthur, caroseria noii masini ascunde totusi o tehnica cat se poate de moderna, al carei nucleu este motorul turbo “sase-in-linie� de provenienta BMW.

Inainte de toate insa, trebuie lamurit un lucru: sub caroseria din aluminiu a lui Morgan EvaGT nu se afla un schelet din lemn. Nu – desi arata ca un omagiu adus anilor in care swing-ul era la putere, noul coupe “2+2� al marcii din Malvern are un sasiu confectionat in intregime din metalul anterior mentionat, structura sa fiind similara cu cea a lui Aero Supersports.

In zona frontala, inghitit de spatiul creat in spatele calandrului a la Bugatti, odihneste un agregat identic cu cel de pe BMW 335i, capabil de 306 CP si 400 Nm. Acesta imprima masinii o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 4,5 secunde, insa adevarata valoare a travaliului sau este data de lipsa limitatorului de viteza; in consecinta, daca la volanul sedanului bavarez distractia se termina la 250 km/h, in habitacul retromobilului britanic ea continua pana la 274 km/h.

Cu alte cuvinte, exact viteza de care era nevoie pentru a te convinge ca nu ai aruncat 150.000 de $ pe fereastra…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed