Acasa » Stiri » Bugatti Veyron Super Sport e disponibil pentru publicul larg. La buzunare!

Bugatti Veyron Super Sport e disponibil pentru publicul larg. La buzunare!

Postat in 19 august 2010
/
Comments are off for this post

Cu ocazia celebrului Concours d\’Elegance de la Pebble Beach, care a avut loc duminica trecuta (15 August), Bugatti a prezentat varianta de serie modelului Veyron Super Sport.

Automobilul prezent la eveniment era vopsit albastru, cu o vopsea speciala ce permite sa se vada structura din fibra de carbon a caroseriei, fiind folosit pe post de pace-car la cursa speciala Bugatti Rally ce a avut loc pe circuitul de la Laguna Seca.

In versiunea de serie, Bugatti Veyron Super Sport va avea viteza maxima limitata la doar 415 km/h, desi este capabil sa atinga 431 km/h.

Oficialii Bugatii au anuntat ca aceasta masura este necesara din motive de siguranta, pentru a proteja anvelopele, desi modelele de serie au aceleasi caracteristici tehnice ca si modelul folosit pentru atingerea vitezei record de 431,072 km/h.

Astfel, motorul W16 de 8 litri foloseste turbine de supraalimentare marite, care forteaza aerul in motor dupa ce a fost racit de radiatoarele intermediare (intercooler-ele), marite si ele la randul lor, pentru ca in final, pe asfalt sa ajunga nu mai putin de 1200 CP si un moment maxim de 1500 Nm!!

Pentru a putea face fata noilor solicitari mecanice, caroseria tip monococa a fost reproiectata si foloseste o noua structura de fibra de carbon care, desi este mai usoara decat cea de la un Veyron 16.4 standard (de parca ar fi ceva standard la un Veyron), este mai rigida. In plus, au reproiectat suspensiile si au folosit bari stabilizatoare mai mari pentru a imbunatati tinuta de drum.

In plus s-a lucrat la aerodinmica masinii, prizele de aer pentru admisia motorului fiind profilate aerodinamic pentru a reduce turbulentele si a nu impiedica fluxul de aer de pe acoperis.

Productia lui Super Sport va incepe din toamna, iar primele cinci modele produse vor face parte dintr-o serie limitata intitulata World Record Edition.

Ca un ultim detaliu, acese cinci unitati au fost vandute deja, evident.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed