Acasa » Stiri » XJ Sentinel, un Jaguar pentru cei speriati de bombe (si alte arme de foc)

XJ Sentinel, un Jaguar pentru cei speriati de bombe (si alte arme de foc)

Postat in 19 august 2010
/
Comments are off for this post

Categoric, nu te poti numi producator auto de lux daca nu oferi si o limuzina capabila sa rezolve o buna parte din problemele de securitate ale dictatorilor si capilor mafioti.

Iar cum Jaguar nu vrea sa fie aratat cu degetul in breasla fabricantilor premium, s-a grabit sa anunte noul XJ Sentinel – o versiune blindata a concurentului lui S-Klasse si BMW Serie 7 ce va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Moscova.

Sentinel dispune de aproape tot ceea ce-i trebuie unui oligarh batran pentru a se apara de atacul “lupilor tineri�: o celula de siguranta intarita cu otel de inalta rezistenta si kevlar, o podea anti-grenada si nelipsitele geamuri blindate, toate lucrand impreuna pentru a-l feri inclusiv de efectele unei explozii a 15 kg de TNT.

Cu alte cuvinte, acest Jaguar ofera o protectie de nivel B7, fiind la acelasi nivel cele mai performante limuzine din clasa lui; pe de alta parte, este important sa fie atat de solid, avand in vedere ca… nu e foarte rapid.

Sub capota unui XJ obisnuit, motorul V8 de cinci litri, 385 CP si 515 Nm se descurca mai mult decat onorabil, insa pe Sentinel el este ca un atlet ce alearga incaltat cu fiare de calcat. Nu mai putin de 3.300 kg cantareste masina din imagini – cu 1.426 kg mai mult decat un XJL obisnuit –, iar asta se traduce printr-un “zero-o suta� aproape jenant: 9,7 secunde. Si, de parca asta n-ar fi fost indeajuns, viteza maxima a tancului de lux este de numai 195 km/h.

Noroc ca TAB-urile “fugâ€? si mai greu…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed