Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Volkswagen pregateste un Touareg R… hibrid

Fabrica de zvonuri: Volkswagen pregateste un Touareg R… hibrid

Postat in 28 august 2010
/
Comments are off for this post

Cu doar cativa ani in urma, un Touareg performant insemna fie un motor W12 in spatele unui calandru cromat, fie o “uzina� turbodiesel cu mai mult cuplu decat Oasis of the Seas; azi, pentru ca traim vremuri in care pana si o turma de bovine balonate poate constitui o sursa de poluare, inginerii gigantului din Wolfsburg n-au voie sa se gandeasca mai departe de o propulsie hibrida.

Evident, nimeni nu a spus ca trebuie sa fie una a la Prius…

In schimb, am putea fi martori la prezentarea celui mai puternic vehicul benzina/electric din lume, surse din interiorul companiei susotind despre o motorizare alcatuita dintr-un V8 turbo de 500 CP si un agregat electric de 47 CP.

Totalul de 547 CP rezultat l-ar plasa pe Touareg “R Hybrid� extrem de aproape de perechea X5 M/X6 M, care, actualmente, conduce in topul celor mai puternice SUV-uri din lume; totodata, marele Volkswagen l-ar depasi clar pe BMW X6 ActiveHybrid, care nu are “decat� 486 CP.

In cazul in care proiectul va primi unda verde, “meniul� va include si o revizuire completa a trasaturilor tehnico-estetice (mai pe romaneste, Touareg R Hybrid va avea suspensii sport, franele supradimensionate si un look inedit gratie kit-ului aerodinamic), drept pentru care nu trebuie sa te temi ca investitia va fi trecuta cu vederea.

Acestea fiind spuse, tot ce ne mai ramane de facut este sa stam cu ochii pe Salonul Auto de la Detroit – locul in care, se presupune, isi va consuma masina debutul. In definitiv, americanii sunt primii care trebuie sa invete ca motorul electric nu este o chestie mai plictisitoare decat un job la biblioteca.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed