Acasa » Stiri » Aston Martin LMP1 a fost prezentat oficial

Aston Martin LMP1 a fost prezentat oficial

Postat in 14 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Aston Martin a prezentat o imagine a modelului de categorie LMP1 destinat cursei de 24 de ore de la Le Mans din 2011.

Acesta este primul model proiectat integral pentru o cursa de anduranta, in ultimii 50 de ani, tinand cont de victoria din 1959 a echipajului Roy Salvatori si Caroll Shelby (da e acelasi tip care face rachetele cu patru roti din SUA), la volanului unui Aston Martin DBR1.

Ambitionati de victoriile din ultimii in crusele de Grand Turisme, britanicii vor acum sa se bata cu baietii mari direct in categoria de top, LMP1.

La startul cursei de la Le Mans din 2011, Aston Martin va fi singurul producator care va fi prezent la start in toate cele patru categorii de la GT la GT4.

Detaliile sunt putine, dar stim ca vor fi construite sase modele care vor fi testate pe rand in 2011, iar motorizarile vor fi exclusiv pe benzina.
Alegerea pare ciudata, tinand cont de dominatia totala a motoarelor Diesel din cursele de anduranta, dar gratie noilor reglementari ale competitiei, sperantele constructorului britanic sunt mari, desi chiar CEO-ul Aston Martin, Dr.Ulrich Bez, recunoaste ca va fi o lupta David impotriva lui Goliat.

Ramane de vazut.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed