Acasa » Stiri » Lamborghini continua provocarea

Lamborghini continua provocarea

Postat in 14 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Lamborghini continua sa ne incite cu imaginile teaser pe care le publica pe site-ul propriu de presa.

Dupa ce saptamana trecuta a starnit polemici cu o imagine care prezenta o portinue dintr-o capota si, pare-se un stergator de parbriz, saptamana aceasta nu mai niciun exista dubiu in privinta a doua lucruri.

Primul este acela ca viitorul Jota, ce urmeaza a fi dezvelit la Paris, va avea un motor cu 10 cilindri dispusi in V, probabil acelasi de pe Gallardo.

Al doilea este acela ca va avea o structura care va folosi masiv fibra de carbon, cu ajutorul tehnlogiilor dezvoltate de casa din SantAgata Bolognese.

Unul din principalele motive este acela ca modelele supersport produse de ei s-au ingrasat cu peste 500 de kg, de la jumatatea anilor \’80 si pana in prezent datorita normelor de poluare foarte stricte si a normelor de securitate din secolul 21.

Daca nu pot face nimic in privinta reducerii masei proprii a grupului mototpropulsor si nici nu pot renunta la airbaguri, sisteme de asistare a directiei sau a conducerii (ABS, TCS, ESP), inginerii de la Lamborghini nu au decat un singur loc unde sa poata reduce masa: caroseria.

Indiferent de ce spun in comunicatele de presa, oficialii Lamborghini au reusit sa ne faca curiosi si sa asteptam cu mai mult interes Salonul Auto de la Paris.