Acasa » Stiri » De ochii altei lumi: noul Dodge Viper a fost prezentat dealerilor Chrysler

De ochii altei lumi: noul Dodge Viper a fost prezentat dealerilor Chrysler

Postat in 16 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Dodge Viper a murit, traiasca Dodge Viper! Si sa nu crezi ca e vreun zvon cu iz de gluma proasta, iscat de cine stie ce amator de stiri senzationale.

Nu, succesorul celui mai brutal supercar cu motor fata produs de americani in ultimele trei decenii chiar exista – OK, sub forma de concept – si a fost prezentat de insusi boss-ul Sergio Marchionne, in cadrul unei conferinte sustinuta in compania dealerilor.

Cand ai de-a face cu un eveniment desfasurat cu usile inchise, descrierile nu pot fi decat sumare; ca atare, tot ce va putem spune este faptul ca masina are un design complet nou, din care se remarca liniile angulare si suprafetele vitrate agresive.

Potrivit surselor, caroseria a fost vopsita intr-un rosu aprins de peste 25 de ori, astfel incat sa se obtina un efect total; totusi, nici macar asta nu a reusit sa le distraga atentia dealerilor de la marea intrebare: ce se afla sub capota? Ei bine, se pare ca uriasul V10 de 8,4 litri isi va sustine rolul si in urmatorul “mandat�, cu mentiunea ca ar putea suferi numeroase modificari menite sa-l faca mai prietenos cu mediul inconjurator (se vorbeste inclusiv despre implementarea tehnologiei MultiAir).

Lumea se asteapta la cel putin 700 CP din partea lui, dar si la… un schimb de experienta intre inginerii americani si cei ai lui Ferrari, privind dinamica masinii. De fapt, ce sa o mai scaldam: daca noul Dodge Viper va fi de vis pe circuitele lumii, asta se va datora faptului ca italienii si-au bagat nasul in toate treburile lui.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed