Acasa » Stiri » 911 Speedster, “tortulâ€? aniversarii a 25 de ani de Porsche Exclusive

911 Speedster, “tortul� aniversarii a 25 de ani de Porsche Exclusive

Postat in 23 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Porsche spune despre acest 911 Cabrio usor obez, botezat Speedster, ca este masina ce marcheaza un sfert de secol de la infiintarea departamentului Porsche Exclusive; noi insa credem altceva: aceasta este, mai degraba, reteta unei momeli perfecte.

In definitiv, daca ai multi bani si o afinitate deosebita pentru produsele marcii din Zuffenhausen, cum ai putea sa refuzi o decapotabila de 201.682 euro care 1) arata atat de bine in haine neo-retro si 2) va avea doar 355 de clone?

Ai intuit bine: inclusiv cifra de productie face trimitere catre trecutul glorios al companiei germane, evocandu-l pe 356 – primul model care a purtat numele Speedster. Dar sa nu deviem de la subiect: disponibil in doua culori (albastrul din fotografii si un alb pe nume Carrara), noul 911 Speedster aduce cu o versiune fara plafon a lui 911 Sport Classic, ceea ce inseamna ca va fi vanat indeosebi de catre posesorii unui spirit destul de nostalgic.

Acestia vor fi bucurosi sa afle, totusi, ca nimic nu este vechi in ceea ce priveste componenta tehnica; dimpotriva – 911 Speedster este la fel de bine echipat ca oricare alt model Porsche al zilelor noastre, dispunand de un motor boxer de 3,6 litri si 408 CP, o cutie PDK, un set de frane ceramice si un diferential blocabil. Pe bune – chiar face 200.000 de euro…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed