Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Lexus pregateste un inlocuitor pentru SC430

Fabrica de zvonuri: Lexus pregateste un inlocuitor pentru SC430

Postat in 13 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

In ciuda bascaliei facute pe seama sa – privind in special designul plictisitor si caracterul de masina dedicata octogenarilor –, Lexus SC430 a avut cel putin doua calitati certe: plafonul rigid retractabil si fiabilitatea iesita din comun.

Din pacate, nici macar acestea nu l-au putut salva de o lume tot mai avida de putere (recte, cai putere), japonezii fiind nevoiti sa-l scoata din productie in vara acestui an. Ceea ce nu inseamna ca marca de lux Toyota se da batuta…

Daca recentele zvonuri poseda un sambure cat de mic de adevar, atunci vom asista la nasterea unui nou produs Lexus in minimum patru ani. De data aceasta insa, nu va mai fi vorba despre un cabriolet anemic, ci despre o decapotabila impunatoare construita pe platforma viitorului LS.

Masina ar putea primi numele LC 600h si ar putea fi animata de propulsia hibrida in centrul careia se afla motorul V8 de cinci litri; si mai important decat asta este faptul ca respectiva unitate ar putea dezvolta in jur de 500 CP – asadar, cu peste 50 CP mai mult decat in prezent.

Transmisia integrala ar putea face si ea parte din “pachet�, in timp ce plafonul rigid retractrabil va definitiva lista cu puncte forte a cabrioletului Lexus.

Sursa acestui zvon, respectiv oamenii de la MotorTrend, mai precizeaza faptul ca LC 600h isi va consuma debutul dupa aparitia viitoarei generatii LS (programata pentru 2014), astfel incat sa nu umbreasca debutul marii limuzine. E clar – SL o sa aiba probleme…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed