Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Lamborghini il va produce pe Sesto Elemento

Fabrica de zvonuri: Lamborghini il va produce pe Sesto Elemento

Postat in 12 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Iata ceva ce nu auzi in fiecare zi: un producator, fie el si de supercar-uri, isi va face curaj pentru a fabrica in serie un prototip la fel de scump si futuristic ca un crucisator imperial.

Evident, vestea vine cu un asterisc important, in sensul ca are conditia unui zvon neconfirmat; pe de alta parte, avand in vedere seria limitata la doar 7-10 masini si pretul de 2,5 milioane de euro per exemplar, nu vedem de ce nu am crede-o.

In cazul in care ai uitat pe ce va cere Lamborghini un „scor� echivalent cu cel al unei vile de lux, permite-ne sa-ti improspatam memoria: Sesto Elemento, conceptul care i-a lasat masca pe toti vizitatorii celui mai recent salon auto parizian, este cea mai extrema forma luata pana acum de un bolid fabricat din fibra de carbon. Atat din punct de vedere al constructiei, cat si al designului.

Desi este cam la fel de mare ca un Gallardo si ascunde aceeasi tehnica – motor V10 de 5,2 litri (570 CP, in acest caz) si tractiune integrala –, Sesto Elemento cantareste o fractiune din masa lui „Baby Lambo�: doar 999 kg. Iar atunci cand ai cu 635 kg(!) mai putin si cu 10 cai mai mult decat un supercar capabil sa „�faca suta� in 3,7 secunde, e lesne de inteles de ce, din anumite puncte de vedere, Sesto Elemento se bate de la egal la egal cu Bugatti Veyron: acceleratia 0-100 km/h dureaza doar 2,5 secunde (viteza maxima nu a fost inca stabilita oficial, dar se estimeaza ca masina poate atinge usor 350 km/h).

OK, un Veyron costa cu aproape un milion de euro mai putin decat va costa Sesto Elemento, dar chiar si aici putem gasi o explicatie: in cel mai fericit caz, hypercar-ul din Molsheim va fi de vreo 30 de ori mai „comunâ€? decat cel fabricat in Sant\’Agata Bolognese.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed