Acasa » Stiri » Pininfarina ar putea ajunge in China. Definitiv.

Pininfarina ar putea ajunge in China. Definitiv.

Postat in 3 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Azi, daca vrei sa castigi bani din afaceri cu masini, exista o singura destinatie sigura: China. Cea mai mare piata auto din lume inghite tot ce e strain si, mai ales, tot ce e strain si de lux, insa nici fabricantii locali nu se lasa mai prejos.

Drept dovada, sefii lui Beijing Automotive (BAIC) se gandesc la achizitionarea carosierului italian Pininfarina, mutare ce va inlesni aparitia unei noi generatii de vehicule bazate pe platforma lui SAAB 9-3.

In caz ca ai uitat, BAIC a achizitionat drepturile de proprietate intelectuala ale modelului suedez in 2010, cu doua luni inainte ca SAAB sa “aterizeze� in curtea lui Spyker. Acum, asiaticii doresc sa valorifice investitia de 197 de milioane de $ (la “pachet� au intrat si drepturile aferente vechii generatii 9-5), iar Pininfarina – a carei importanta in designul auto este de prisos a mai fi mentionata – ar putea fi exact partenerul de care aveau nevoie.

Sa nu te miri daca, in urmatorii ani, vei constata aparitia unor masini chinezesti pe care… chiar ai dori sa le cumperi.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed