Acasa » Stiri » Ford: record de profit in 2010

Ford: record de profit in 2010

Postat in 31 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Daca o sa treci zilele astea prin fata vreunui sediu Ford si dinspre cladire se vor auzi pocnituri, sa nu te ascunzi sub vreo masina: nu e o luare de ostatici, ci sarbatorirea unui an excelent pentru Ovalul Albastru.

Sampania va curge pentru a “uda� profitul de 6,56 miliarde de $ inregistrat in 2010, cel mai mare castig net al producatorului american de la startul mileniului trei incoace.

Ultimul trimestru al anului trecut nu a fost atat de stralucit pentru Ford, deoarece compania a dorit sa mai scape de niste datorii (in total, doar in ultimele trei luni, datoria s-a diminuat cu 1,9 miliarde de $); totusi, la nivelul intregului an, bilantul a fost net superior celor consemnate in exercitiile precedente, propulsand numarul cinci mondial in postura unuia dintre cele mai profitabile concerne auto din lume.

In perioada imediat urmatoare, Ford va intensifica activitatea fabricilor din Statele Unite, urmarind ca, la finalul primului trimestru, sa inregistreze o crestere productiei cu 15.000 de masini (pana la 650.000 de unitati). Compania din Detroit va urmari atent si evolutia pietei europene, cea care, tot in 2010, i-a provocat o pierdere de 51 de milioane de $.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed