Acasa » Stiri » Preview Geneva 2011: Rolls-Royce Phantom devine “electrizantâ€?

Preview Geneva 2011: Rolls-Royce Phantom devine “electrizant�

Postat in 21 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Rolls-Royce “ameninta� de ceva vreme cu lansarea unei limuzine electrice, mergand pana intr-acolo incat sa ne spuna ca urmasul marelui Phantom – programat, zice-se, pentru 2014 – va fi un vehicul 100% ecologic.

Ei bine, incepand de azi, stim sigur ca nu glumesc, caci, la iminentul Salon Auto de la Geneva, vom face cunostinta cu prototipul 102EX – nici mai mult, nici mai putin decat un Phantom EV.

“Am construit primul vehicul electric dedicat segmentului . Cu aceasta masina, incepem explorarea in tinutul propulsiilor alternative, in cautarea tehnologiei ideale pentru echiparea viitoarelor modele Rolls-Royce�, a declarat directoul executiv al marcii din Goodwood, Torsten Muller-Otvos. Asadar, de aici, totul pare clar: producatorul britanic trage aer in piept si se arunca in ape necunoscute, cautand comoara care l-ar putea scapa de dependenta de petrol; pe de alta parte, lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Reactiile publicului, ziaristilor si, mai ales, potentialilor clienti prezenti la Geneva vor atarna greu in luarea deciziilor, in timp ce turul experimental, pe care Rolls-Royce il va inteprinde in Europa, Orientul Apropiat si America de Nord, ii va lamuri definitiv in privinta existentei unui viitor electric (in cadrul turului, diversi nababi alesi pe spranceana vor avea posibilitatea testarii masinii si, ulterior, furnizarii unui feedback).

Va fi sau nu in 2014 un Rolls-Royce full-electric, ramane de vazut; cert e ca, daca nu se va intampla atunci, sigur se va intampla cand nu va mai fi petrol. Intre timp, insularii au vreme sa gandeasca la abandonarea ideii cu statueta luminata – in poze cel putin, arata groaznic…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed