Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: viitorul Shelby Mustang GT500 va avea peste 600 CP

Fabrica de zvonuri: viitorul Shelby Mustang GT500 va avea peste 600 CP

Postat in 17 martie 2011
/
Comments are off for this post

Prezentarea conceptului Camaro ZL1 la Salonul Auto de la Chicago i-a pus pe jar pe cei de la Ford, care stiu deja ca monstrul cu motor V8 de 550 CP va fi produs in serie.

Clar, anumite masuri trebuiesc luate, chiar daca actualul Shelby Mustang GT500 produce acelasi numar de cai. Iar daca cei de la Car and Driver au dreptate, putem vorbi despre niste masuri drastice.

La un an dupa debutul lui ZL1 – adica undeva spre finalul lui 2012 – vom fi martorii lansarii celui mai puternic Mustang din istorie, un taifun pe roti animat de un V8 de 620 CP. Ca fapt divers, aceeasi herghelie este dezvoltata si de V12-le lui Ferrari 599 GTB, insa asemanarile dintre cele doua se cam termina aici: daca Ferrari este o racheta din ultima generatie de proiectile sol-sol, Shelby Mustang va fi precum o ghiulea din tunul din Orban. Respectiv, va avea acelasi efect devastator, dar exista o oarecare sansa sa te omoare si pe tine.

Si asta pentru ca uriasul motor de 5,8 litri (cu 0,4 litri mai mare decat cel actual) va trimite colosala forta catre o punte spate rigida. In linie dreapta, nu ar trebui sa ai probleme in stabilirea unui un timp record pe sfertul de mila, insa, pe un drum virajat, s-ar putea sa-ti doresti sa fi asteptat pana cand aveai bani de Ferrari (Car and Driver anticipeaza ca Shelby Mustang GT500 va avea un pret de circa 60.000 de $ – de patru ori mai mic decat al supercar-ului italian). Pe de alta parte, daca esti un “puiâ€? de Ken Block…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed