Acasa » Stiri » Porsche a anuntat pretul lui 918 Spyder… si al lui 911 Turbo S 918 Spyder Edition

Porsche a anuntat pretul lui 918 Spyder… si al lui 911 Turbo S 918 Spyder Edition

Postat in 21 martie 2011
/
Comments are off for this post

Senzationalul supercar cu propulsie hibrida este indeajuns de puternic, rapid si avansat tehnologic incat Porsche sa pretinda dublul celor 645.000 de euro stabiliti ca pret de baza; totusi, nemtii au decis sa joace altfel cartea.

In locul unui “scor� de aproape un milion de euro, Porsche va oferi posibilitatea achizitionarii, pe langa masina-subiect, a unei editii speciale 911 Turbo S. Pretul ei? Putin peste 173.000 de euro…

Cu alte cuvinte, producatorul din Zuffenhausen “foreaza� la psihicul nababilor: in mod normal, daca esti tare pe pozitii si nu dai doi bani pe imaginea propriei persoane, comanzi doar un 918 Spyder. Cum insa majoritatea clientilor au fobia de a fi vazuti drept niste milionari de carton, pariem ca cele 918 exemplare ale seriei limitate Turbo S se vor epuiza la fel de repede ca si… cele 918 exemplare din seria bolidului cu propulsie duala. Al naibii marketing…

Revenind la 918 Spyder, sa mai spunem ca Porsche continua sa fie destul de secretos in privinta performantelor masinii. Mapa de presa mentioneaza doar cifre aproximative atunci cand vine vorba despre putere, acceleratii si viteza de varf, preferand sa insiste asupra consumului mediu de combustibil.

Astfel, aflam ca cei 645.000 de euro achita un bolid de cel putin 718 CP (500 CP pentru motorul pe benzina “de peste patru litri� si “minimum 218 CP� pentru cele doua propulsoare electrice), capabil sa atinga 100 km/h in 3,1 secunde si o viteza maxima de 320 km/h; in schimb, masina o sa consume sigur, in medie, vreo 3 litri/100 km. Cum se poate asta? Probabil, are vreo legatura cu faptul ca ea poate parcurge o distanta de maximum 24 km doar cu ajutorul motoarelor electrice si a bateriei litiu-ion.

Oricum, important e ca Greenpeace o sa-ti ridice o statuie…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed