Acasa » Stiri » Kia intra in priza. Ad literam!

Kia intra in priza. Ad literam!

Postat in 25 martie 2011
/
Comments are off for this post

Rasfoind prin locurile cunoscute de pe internet, am aflat deunazi detalii noi despre modelul 100% electric pe care sud-coreeni de la Kia se pregatesc sa-l introduca in productia de masa.
Dupa ce am verificat informatia, ne-am hotarat sa o transmitem si noi mai departe.
Viitorul model plug-in, va fi dotat cu un motor electric, evident, si va avea o autonomie de aproximativ 140 km. Energia va fi stocata intr-o baterie de acumulatori tip Li-Ion de mare capacitate care se vor putea incarca complet in aproximativ 6 ore de la orice priza normala de casa.
Nu are rost sa vorbim aici despre Venga, pentru ca este deja un model arhicunoscut, despre care se stie cam tot ce este de stiut.
In schimb, in ceea ce priveste versiunea electrica, am trei mari probleme.

Prima mea mare problema este ca de trei luni stau la etajul patru intr-un bloc din Militari si nu-mi convine ipoteza in care trebuie sa arunc un prelungitor pe geam pentru a-mi incarca masina.
A doua mare problema este ca nu voi atinge, cu siguranta, niciunul dintre cele 2000 de modele de testare a tehnologiei, care vor fi puse in circulatie pana sa inceapa productia propriu-zisa.
A treia, si ultima, problema tine de anul inceperii productiei. Daca se adevereste ca sfarsitul lumii vine in 2012, voi rata singura,probabil, sansa de a conduce ceea ce cred eu ca va fi primul model 100% electric viabil, din punct de vedere financiar, chiar si pentru piata romaneasca.
Spun asta deoarece, din punctul meu de vedere, Kia este in prezent, in Romania, o marca cu un raport pret/calitate cvasi-imbatabil.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed