Acasa » Stiri » Shanghai 2011: Audi A3 e-Tron Concept, un altfel de… A3 e-tron

Shanghai 2011: Audi A3 e-Tron Concept, un altfel de… A3 e-tron

Postat in 20 aprilie 2011
/
Comments are off for this post

Nici nu seamana, si nici nu rasare: studiul tehnic A3 e-tron, dezvaluit in prima saptamana a acestei luni, era un A3 Sportback cu motor electric, pe cand masina din imagine este nu doar un preview al viitorului A3 sedan, ci si un vestitor al noii palete de motorizari.

Care, mai mult ca sigur, va include o motorizare hibrida.

Aceasta ar putea fi chiar cea de sub capota lui A3 e-Tron Concept, formata dintr-un motor turbo de 1,4 litri si 211 CP si un agregat electric, capabil de 27 CP. Un peste alta, puterea totala a sistemului este de 238 CP, transmisi catre roti prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sapte trepte.

Audi e-Tron Concept este, evident, mult mai rapid decat celalalt e-tron, atingand “suta� in 6,8 secunde si ajungand pana la o viteza maxima de 231 km/h (prototipul full-electric realiza acelasi sprint in 11,2 secunde, iar viteza maxima era de 140 km/h); in schimb, ecologistii vor fi nemultumiti sa afle ca bateria litiu-ion a primului asigura o autonomie 100% eco de doar 54 km.

De cealalta parte, A3 e-tron parcurge o distanta de trei ori mai mare fara a consuma nici un pic benzina. Acum intelegi de ce au facut doua, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed