Acasa » Stiri » Citroen a lansat DS4 in Romania

Citroen a lansat DS4 in Romania

Postat in 4 iulie 2011
/
Comments are off for this post

CITROËN DS4, cea mai frumoasa Masina a Anului, s-a lansat si in Romania in prezenta a peste 350 de invitati speciali si vedete autohtone. Dupa eveniment, Cabral a plecat acasa la volanul noii sale masini, fiind primul posesor de DS4 din Romania.

Pe langa ploaia de stele romanesti si un spectacol inflacarat , la propriu, am avut o discutie interesanta despre noul model cu un reprezentant oficial. Este vorba despre ce vrea sa spuna noul DS4.
Practic, zicea acel disntins domn angajat la Citroen, noul DS4 este un mix de SUV, sedan, coupe si monovolum….
Sa le luam pe rand.

Esenta de SUV vine de la garda la sol inaltata cu 5 cm fata de C4.
Gena de monovolum vine de la parbrizul panoramic care se intinde pana deasupra soferului.
Iar acum vine aprtea interesanta. Liniile puternice traste pe lateral, accentueaza alura de coupe, alaturi de clantele portierelor spate (care accentueaza influentele de la sedanuri) disimulate in rama geamurilor, care sunt… FIXE!

Da, ati citit bine. Geamurile portierelor din spate sunt fixe. Pentru a accentua aspectul de coupe zic ei.
Exista un precedent, in Mazda RX-8 cu usile sale care facilitau accesul la locurile din spate si care nua veau macarale pentru coborarea geamurilor.

Asta este o mutare indrazneata din partea lui Citroen, zicem noi, care accentueaza filozofia liniei DS – forma primeaza inaintea functiei.

Practic noul DS4 este un accesoriu, iar daca exista persoane care au de comentat, acestea sunt libere sa nu-l cumpere.
Sau ceva de genul acesta, spus cu aroganta unui ospatar dintr-un bistro parizian de lux, care stramba din nas daca cineva i se adreseaza in orice alta limba de circulatie internationala si nu in franceza.

CITROËN DS4 este disponibil in Romania la un pret incepand de la 19.890 Euro si poate fi descoperitin toate showroom-urile Citroën.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed