Acasa » Stiri » Noile motoare V6 si V8 Mercedes au mai multa putere, dar consuma mai putin

Noile motoare V6 si V8 Mercedes au mai multa putere, dar consuma mai putin

Postat in 6 mai 2010
/
Comments are off for this post

Mercedes este constient de faptul ca noul razboi al cailor putere va fi castigat de cel care va sti cel mai bine sa medieze “conflictul� dintre performanta si ecologie; in consecinta, viitoarea generatie de motoare V6 si V8 va fi superioara celei actuale in privinta numarul de cai stipulati in fisa tehnica, nu insa si din punct de vedere al apetitului.

Spre exemplu, noul motor V6 de 3,5 litri – cu o deschidere intre randurile de cilindri de 60 de grade, in loc de 90 – va oferi o putere de 310 cai (asadar, cu 38 CP mai mare decat cea a propulsorului din zilele noastre); intre timp, consumul mediu va fi cu 24 de procente mai mic, gratie unor tehnologii precum injectia directa si sistemul Start&Stop.

De partea cealalta, agregatul V8 care va inlocui actualul motor de 5,5 litri va avea o cilindree inferioara cu 0,8 litri, insa puterea sa va fi cu 47 de cai mai mare multumita implementarii unui sistem de supraalimentare cu doua turbocompresoare. Concomitent, el va consuma cu 22% mai putina benzina atunci cand va fi instalat pe S-Klasse si CL-Klasse (primele modele ce vor beneficia de pe urma calitatilor sale).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed