Acasa » Stiri » FIAT a produs modelul Panda cu numarul 2 milioane

FIAT a produs modelul Panda cu numarul 2 milioane

Postat in 20 iulie 2011
/
Comments are off for this post

Daca FIAT trebuie sa multumeasca vreunei masini pentru tractarea din nisipurile instabilitatii financiare, aceea este Panda.

Pentru prima data dupa foarte multi ani, torinezii au demonstrat ca nu au uitat cum se face un automobil liliputan competitiv, designul simpatic, interiorul spatios, motoarele economice si, nu in ultimul, senzatia de soliditate fiind principalele motive pentru care, azi, vorbim despre modelul Panda cu numarul doua milioane.

Sa vinzi doua milioane de unitati in opt ani, chiar si intr-un segment popular, nu e deloc usor in zilele noastre; cu toate astea, FIAT a facut-o si inca fara a aduce modernizari majore masinii. Priveste orice Panda inainte si dupa facelift si, daca izbutesti sa identifici diferentele in mai putin de 10 secunde, noi iti dam un premiu.

Practic, “aluatul� a fost bun inca de la inceput, iar clientii au apreciat asta pe fiecare dintre cele 76 de piete unde masina a fost disponibila; mai mult, a fost indeajuns de reusit incat sa faca parte si din reteta constructiva a minunatului 500. Chiar si azi, la aproape un deceniu de la lansare, mini-ul cu alura de crossover continua sa fie cel mai de succes autoturism din segmentul sau, cu o “felie� de 16.6% la nivelul pietei Uniunii Europene.

In curand, Panda va lasa locul unei noi generatii, prototipurile respectivei masini aflandu-se in fazele finale de testare. Probabil, vom avea ocazia sa citim randurile introductive ale unei noi povesti de succes, dar, pana atunci, sa o incheiem pe aceasta cum se cuvine: modelul cu numarul doua milioane a celei de-a doua generatii Panda a fost un “Cross� vopsit in nuanta Pasodoble Red, echipat cu dieselul MultiJet de 1,3 litri. La fix…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed