Acasa » Stiri » Genty Akyolne a fost prezentat, aproape, oficial

Genty Akyolne a fost prezentat, aproape, oficial

Postat in 18 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

Cine aude de Franta se gandeste imediat la vinuri, moda, branza si standarde de igiena corporala discutabile…
Si la o doza de aroganta capabila sa irite si un maestru tibetan, care s-a retras din tumultul lumii cotidiene acum 50 de ani.

In niciun caz nu apare imaginea unui supercar, desi pe vremuri, cand multi dintre noi nu eram nici macar o licarire in ochii indragostiti ai parintilor nostri, existau niste Alpine si Venturi.

Bugatti nu se pune pentru ca, indiferent cat de fabricat in Franta este Veyron, tot masina italiana este…

Dornici sa schimbe lucrurile, nou venitii de la Genty Automobile au tot agitat apele cu tot felul de teaser-e de ceva vreme incoace.


Dar, a venit si momentul adevarului si Geny Akylone e gata sa dea piept cu greii din industrie!

Noul producator, cu sediul in Saint Yorre, Franta, a prezentat o animatie cu noul supercar, care nu a fost vazut inca in realitate, prezentarea fiind programata pentru Mondialul de la Paris din 2012.


Exteriorul este tipic de masina supersport si are toate artificiile aerodinamice folostie in prezent, caroseria masurand 4467 mm lungime si 2050 mm latime, cu o distributie a maselor de 42/58 (%).

Mai importante, credem noi, sunt cifrele.

Motorul V8 cu cilindreea de 4,8 litri este dublu supraalimentat cu turbina si produce 1000 CP (!!) si un behemotic moment motor maxim care atinge valoarea de 1273 Nm (!!!).

Toti caii si newtonii trec printr-o cutie de viteze secventiala Xtrac cu sapte trepte inainte sa ajunga pe asfalt prin intermediul rotilor din spate care au jante cu diametrul de 20 de inci.

Caroseria de 1100 kg a lui Akylone este impinsa de pe loc pana la 100 km/h in 2,7 secunde, in timp ce viteza maxima declarata este de 354 Km/h.
timpii de accelerare sunt foarte buni si pentru 0-200 km/h (7,2 secunde), precum si pentru 0-300 km/h (14 secunde).

Se mai stie ca intreaga structura de rezistenta este construita din aluminiu si fibra de carbon, iar sistemul de franare este dotat cu discruri carbon-ceramice, care sunt obligatorii, credem noi, la un asemenea nivel.

Din pacate nu stim ce pret va purta pe eticheta noul bolid, dar am aflat ca vor fi construite doar 15 unitati.

Care, inand cont de densitatea de magnati arabi si vorbitori de rusa de pe Coasta de Azur, se vor vinde, probabil, in vreo 15 minute…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed