Acasa » Stiri » Urmasul lui Ferrari Enzo va avea motor V8 biturbo

Urmasul lui Ferrari Enzo va avea motor V8 biturbo

Postat in 13 mai 2010
/
Comments are off for this post

Aceasta este o stire care ii va bucura si… intrista in acelasi timp pe fanii Ferrari: pe de-o parte, vor deplange renuntarea la motorul V12, iar pe de alta vor aplauda reintoarcerea agregatului V8 supraalimentat (nemaivazut pe un top-model Ferrari de pe vremea teribilului F40).

Vestea a fost furnizata de Amedeo Felisa, nimeni altul decat CEO-ul companiei din Maranello, care a dizolvat cu aceasta ocazie zvonurile potrivit carora supercar-ul ar putea avea chiar propulsor V6.

La ce trebuie sa ne mai asteptam? Ei bine, la chestiile obisnuite – o aerodinamica similara cu cea a unui avion de vanatoare, o constructie realizata aproape integral din fibra de carbon si, neaparat, o fisa tehnica cu foarte multi cai putere (deocamdata, se zvoneste ca ar fi vreo 700 de armasari).

La toate acestea se vor adauga tehnologiile similare celor inglobate de catre conceptul 599 HY-KERS, ce le va permite italienilor sa construiasca in continuare motoare cu multi cilindri fara teama de normele de poluare tot mai stringente.

Oricum – pregatiti-va pentru un duel de vis cu Lamborghini Jota.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed