Acasa » Stiri » Toyota vrea sa vanda automobile electrice incepand cu 2015

Toyota vrea sa vanda automobile electrice incepand cu 2015

Postat in 6 noiembrie 2011
/
Comments are off for this post


Dupa ce a revolutionat piata auto cu pariul riscant numit Prius, Toyota spera sa repete ghidusia cu modele puse in miscare de celule de combustibil.

Si, din acest motiv, intentioneaza sa vanda cateva mii de astfel de automobile incepand cu 2015.

Cifra amintita mai sus nu tine de incapacitatea grupului nipon de a produce astfel de automobile.
Ci de pretul prohibitiv al acestora, mai ales daca se tine cont de faptul ca sunt destinate exclusiv uzului urban…

Ne putem astepta ca pretul unui automobil dotat cu pila de combustibil sa ajunga undeva in jurul sumei de 100000 de euro, in Europa a declarat Alain Uyttenhoven., Vicepresedintele Toyota pentru Planificare si Marketing pentru produsele noi.

Desi pare o mutare periculoasa, exista o motivatie puternica pentru Toyota, ca si pentru restul producatorilor auto, de altfel.

Incepand cu 2015, Uniunea Europeana a impus producatorilor auto sa produca automobile a caror emisie medie de CO2 sa fie de doar 130 g/km.

Vorbim aici de media emisiilor de CO2 pentru TOATE automobilele produse.
Deci, practic, Toyota nu vrea sa salveze planctonul, ci doar sa traga in jos media emisiilor de CO2 pentru restul modelelor din gama, deoarece noul model fuel-cell va avea emisii zero.

Mai interesant este zvonul conform caruia incepand cu 2020, Uniunea Europeana vrea sa coboare media emisiilor de CO2 la 95 g/km.


Consideram ca vehiculele 100% electrice vor fi solutia ideala pentru deplasarile urbane curente, in timp ce vehiculele hibride de tip plug-in vor fi folosite pentru naveta interurbana si calatorii, a declarat acelasi Alain Uyttenhoven.

Acum se pune o singura problema.
In loc sa arunce praf, sau frunze verzi, in ochii lumii, nu era mai bine pentru japonezi sa faca niste motoare mai bune?
Pentru ca stim ca se poate face acest lucru.

Ar trebui sa ia exeplu de la FIAT: emisiile medii de CO2 pentru intreaga gama comercializata, sunt de doar 116 g/km in timp ce Lexus (automobile Toyota cu pret dublu), care trambiteaza ca sunt hidribe si ecologice si prietene cu fluturii, au emisii de 184 g/km!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed