Acasa » Stiri » General Motors este, din nou, “World No. 1â€?

General Motors este, din nou, “World No. 1�

Postat in 20 ianuarie 2012
/
Comments are off for this post

Ei bine, minunea a durat numai doi ani si jumatate: ajutat de un cutremur devastator si o inundatie-gigant, GM si-a recastigat pozitia de lider in topul celor mai prolifici fabricanti auto.

Concernul din Detroit a vandut anul trecut 9,03 milioane de autoturisme, cu 900.000 mai multe decat Volkswagen si cu vreo 1,1 milioane mai multe decat fostul lider, Toyota.

Asadar, japonezii vor termina 2011 abia pe locul trei – cifrele oficiale cu privire la vanzari nu au fost communicate inca, dar se apreciaza ca volumul nu va depasi 7,9 milioane de unitati –, in timp ce Volkswagen este pozitionat perfect pentru un atac decisiv la “rege�.

Intre timp, “The General� savureaza cresterea de 7,6% fata de 2010 si… isi felicita principala divizie, Chevrolet, pentru peformanta unica in istoria sa: instrainarea a 4,76 milioane de automobile. Statele Unite, Brazilia si China au fost principalele motoare ale succesului “Fundei�, insa nu trebuie uitate nici rezultatele din Rusia, Turcia ori Germania: in respectivele tari, Chevy a inregistrat cresteri de 49, 30 si 21%.

Cat priveste cel mai bine vandut model din gama, Cruze, acesta a ajuns deja la 1,13 milioane de exemplare vandute dupa numai doi ani de prezenta pe piata.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed