Acasa » Stiri » Important la Beijing: Mercedes-Benz Concept Style Coupé

Important la Beijing: Mercedes-Benz Concept Style Coupé

Postat in 19 aprilie 2012
/
Comments are off for this post

Suntem aproape de momentul aevarului.
Un adevar dureros pentru traditionalisti, dar binevenit pentru industria auto mondiala: China e pe val!

Dupa ce a depasit SUA si a devenit cel mai mare cumparator de automobile noi de pe planeta, China isi vede recunoscuta pozitia din ce in ce mai des.

Dupa editiile limitate produse de Ferrari, Lamborghini si Rolls-Royce a venit randul producatorilor generalisti sa acorde o atentie sporita tarii Marelui Zid.

Ultimul concept Mercedes-Benz este dovada acestui lucru.
Botezat Concept Style Coupé, acest automobil prefigureaza viitorul Mercedes-Benz CLA, un fel de mini-CLS, construit pe platforma folosita de noul Clasa A.

Cu o lungime totala de 4,63 m, noul model se plaseaza intr-o noua nisa, de coupe-uri cu patru usi (urasc denumirea asta!) de clasa medie.

Conform spuselor celor de la Car and Driver , insusi Gorden Wagner, designerul sef al Mercedes-Benz, a declarat ca suntem martorii unui model cvasi-identic cu cel ce va fi fabricat in serie.

Nu vom avea parte de oglinzile retrovizoare futuristice, precum si de alte cateva mici detalii care au doar rolul de a da un aspect exotic conceptului.

Am remarcat grila frontala, numita diamond grille care pare innobilata cu sute de pietre pretioase, care sunt, de fapt, mici ornamente din otel cromat.

Aceasta se va regasi pe viitoarele modele sportive ale casei.

Motorizarea vine de la un motor cu patru cilindri, cu cilindreea de doi litri, supraalimentat cu turbina, care produce 208 CP si este conectat la o cutie de viteze cu sapte trepte, ce beneficiaza un ambreiaj dublu.

Puterea este transmisa celor patru roti, 4MATIC, care va fi disponibila doar optional pentru versiunile mai ieftine.

Interiorul dispune de finisaje din fibra de carbon precum si de sistemul de lumina ambientala introdus acum cativa ani pe Clasa S, cu o culoare galbena, foarte odihnitoare.

Acoperisul dispune de tehnologia Magic Sky Control care modifica transparenta acestuia, prin simpla apasare a unui buton.

Fiind un Mercedes-Benz, Concept Style Coupé beneficiaza de cele mai noi tehnologii de asistare a soferului si de sporire a sigurantei, atat activa cat si pasiva.

Avem aici sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de asistare la franarea de urgenta, sistem de monitorizare a unghiului mort lateral, precum si sistemul CPA (Collision Prevention Assist), care utilizeaza un radar ce scaneaza partea posterioara a autovehiculului pentru a preveni accidentarile provocate de automobilele care circula in spate.
Nu putea lipsi renumitul Pre-Safe, care era destinat, pana de curand, doar navei-amiral Clasa S.

Consola centrala dispune de un display asemanator telefoanelor actuale cu touchscreen, iar organizarea meniurilor emuleaza un telefon mobil.

Exista chiar si aplicatii ce pot fi descarcate pentru folosirea in interiorul masinii, desi nu credem ca vor fi prea multi doritori sa joace Angry Birds in timp ce conduc.
Bine, nu stim daca va fi disponibil acest joc pentru CLA, dar nimic nu e imposibil pentru Mercedes-Benz…
Noul model va fi produs in Germania, Ungaria si, evident, China, iar preturile vor fi cu siguranta mari.

Noblesse oblige…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed