Acasa » Stiri » SAAB ar putea deveni profitabil in 2011

SAAB ar putea deveni profitabil in 2011

Postat in 14 mai 2010
/
Comments are off for this post

Pana mai ieri, producatorul din Trollhattan se afla cu un picior in groapa falimentului, iar acum situatia sa financiara pare suficient de stabila incat “patronii� de la Spyker sa spere intr-o redresare totala pana in 2011.

Potrivit CEO-ului Jan Ake Jonsson, SAAB ar putea redeveni o companie profitabila in cea de-a doua jumatate a lui 2011, cu conditia sa vanda, anual, intre 80.000 si 85.000 de masini.

Anterior anului de criza – asadar, in 2008 –, SAAB a comercializat 98.000 de vehicule, fapt care ne determina sa credem ca obiectivul suedezilor este perfect realizabil; totusi, pentru ca profitul sa fie cat mai solid, Jonsson si-ar dori o rata anuala de productie de circa 125.000 de vehicule. Chiar si asa, fabricantul nordic are armele necesare castigarii bataliei cu falimentul: in afara de recent lansatul 9-5, SAAB se afla in grafic pentru lansarea crossover-ului 9-4X, ce va ajunge pe piata la anul.

Un an mai tarziu vom face cunostinta si cu urmasul actualului 9-3, al carui design va fi puternic inspirat de catre cel specific industriei aeronautice.

In sfarsit, SAAB planuieste o patrundere masiva pe piata din China, unde va incerca sa sensibilizeze clientela cu un model mai mic si mai ieftin.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed