Acasa » Stiri » Vantul schimbarii bate si la Range Rover

Vantul schimbarii bate si la Range Rover

Postat in 17 august 2012
/
Comments are off for this post


Bate tare si in Marea Britanie care, de cele mai multe ori, lasa impresia ca ramane agatata intr-un moment fix din timp.

A venit randul regelui SUV-urilor si off-road-erelor sa isi schimbe aspectul, iar ultima sa reincarnare, pentru a fi in ton cu religia dominanta in tara de unde vin noii proprietari, il aduce in top. Din nou.

Dupa o serie de face-lift-uri care l-au tinut in jocul cu noiii pretendenti, Land Rover Range Rover a primit o caroserie total noua si tehnologii demne de naveta spatiala.

Sasiul tip scara este doar o amintire a unui trecut glorios, iar noul model continua cu o caroserie portanta construita integral din aluminiu.

Asta inseamna ca masa proprie s-a redus brusc cu 420 kg daor prin adoptarea acestei solutii tehnice.

Nu se cunosc dimensiunile exterioare, dar este evident mai mare decat modelul pe care il inlocuieste, alura generala fiind apropiata de un full size SUV de peste ocean, unde se va intalni inclusiv cu recent lansatul Mercedes-Benz GL.

Se stie ca ampatamentul este cu 100 mm mai mare, iar acest lucru se va traduce printr-un spatiu interior marit.

Exista zvonuri ca ar putea fi echipat cu 7 locuri, dar acestea raman doar la nivelul de speculatii, desi consola spate este usor mai lunga decat la actualul model.

Suspensia reglabila este o varianta imbunatatita a celei de pe actualul model, promitand o tinuta de drum mult imbunatatita si algoritmit noi pentru raspunsul la rularea pe diferite suprafete.

Pentru inceput vor fi disponibile cele trei motorizari cunoscute deja: V8 supraalimentat, cu clinindreea de 5 litri, un V6 turbodiesel cu cilindreea de 3 litri, precum si recent lansatul V8 turbodiesel cu cilindreea de 4,4 litri.

La interior se vede o plansa de bord ce seamana cu cea a lui Evoque, dar cu mai multe detalii si sisteme multimedia mult imbunatatite.


Indicatoarele de bord sunt afisate pe un ecran LCD, iar sistemul multimedia foloseste un ecran cu diagonala de 8 inci, folosit inclusiv pentru a controla instalatia audio construita pentru Range Rover de catre specialistii in sonorizari de la Meridian .

Sistemul Terrain Response 2 lucreaza cu sistemele de control al tractiunii si stabilitatii, care au fost, la randul lor, imbunatatite.


Spatiul pentru pasagerii din spate este mai generos cu 120 mm, iar acest lucru va fi pe deplin apreciat de cei care vor alege versiunea Executive care renunta la bancheta din spate cu trei locuri in favoarea a doua fotolii si a unei organizari interioare inspirate din seria limitata Autobiography.
Vanzarile vor incepe din 2013 daca, si ma repet aici, nu murim toti in apocalipsa anuntata de toti retardatii planetei, iar preturile vor fi pe masura.
Asa ca fie vindeti apartamentul in care stati, fie asteptati sa faceti primul milion de dolari, daca va doriti unul.
Sau va uitati la fotografiile de mai jos si va trece…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed