Acasa » Stiri » Lexus se da in spectacol cu LF-CC Concept

Lexus se da in spectacol cu LF-CC Concept

Postat in 21 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Atat. Se da in spectacol. Nu gasim caracterizare mai potrivita pentru fabricantul care, la Salonul Auto de la Paris, va continua povestea a carei prefata este LF-LC (puiul de LFA, dezvelit anul acesta la NAIAS).

De aflat motivul, in cele ce urmeaza…

In doua vorbe, treaba sta cam asa: ca si la dezvelirea coupe-ului 2+2 hibrid, petrecuta in ianuarie la Detroit, Lexus vorbeste despre o noua tendinta estetica, sub semnul careia se vor naste modelele viitoare. Problema e ca se termina anul si, desi am asistat la cateva schimbari in gama producatorului nipon (cea mai recenta, facelift-ul lui LS), masinile au ramas la fel de anoste.

Ca atare, de ce sa visam la un moment cand oferta lui Lexus va geme de sportive precum cea din imagini? Caci, intre noi fie vorba, LF-CC arata de parca marca de lux Toyota vrea sa ne faca in ciuda.

E mai compact decat LF-LC, astfel incat sa se incadreze in limitele clasei medii; cu alte cuvinte, sugereaza drumul apucat de viitorul IS. De aici si profilul cu ADN de sedan, pe care s-au grefat cele mai apetisante ingrediente ale esteticii L-Finesse (inclusiv calandrul in forma de clepsidra).

Va arata asa urmatorul reprezentant Lexus in segmentul D? Putin probabil. Dar va propune, credem noi, combo-ul propulsie hibrida/tractiune spate. Care, in cazul lui LF-CC, este formata dintr-un motor benzina de 2,5 litri cu injectie directa si ciclu Atkinson si, bineinteles, un motor electric. Putere? 200 de cai. Emisii? 100 g de CO2/km. Merge. Dar sa nu crezi ca am uitat de design.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed