Acasa » Eco » Renault intra pe piata serviciilor energetice        

Renault intra pe piata serviciilor energetice        

Postat in 10 octombrie 2017
/
Comments are off for this post

de DG

 

Renault a anuntat ca va lansa o noua companie, numita “Renault Energy Services”, care se va concentra pe sutinerea implementarii infrastructurii necesare operarii vehiculelor electrice.

Gilles Normand, Vicepresedintele diviziei de vehicule electrice a companiei Renault, a declarat:

“Lansarea Renault Energy Services marcheaza un importat pas inainte. Investitiile in retelele inteligente reprezinta cheia succesului  atat pentru intarirea avansului pe care il avem pe piata vehiculelor electrice din Europa, cat si pentru dezvoltarea industriei producatoare de vehicule electrice”.

Renault a listat cateva initiative care vor fi preluate de noua companie:

  • Incarcarea inteligenta a vehiculelor presupune adaptarea procesului de incarcare a bateriilor in functie de disponibilitatea energiei electrice din retea. In principiu, se doreste ca incarcarea bateriilor sa se faca preponderent cand sursele regenerabile ating varfuri de productie, iar pretul este minim;
  • Vehiculele conectate la retea pot furniza energie in retea, cand cererea este mare. Astfel, vehiculele electrice devin si sisteme de stocare a energiei;
  • Odata consumata resursa de stocare a energiei de catre baterii, sub pragul utilizarii intr-un vehicul electric, aceste baterii pot fi folosite ca pachete stationare de stocare a energiei. Practic, se pot folosi ca surse auxiliare de energie pentru case, institutii etc.

 

Aceasta ultima afirmatie se bazeaza pe proiectele deja lansate de Renault, care stocheaza enrgie electrica in baterii reciclate de la automobile electrice.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed