Acasa » Stiri » GLM G4 – un rival nonconformist al modelelor Tesla

GLM G4 – un rival nonconformist al modelelor Tesla

Postat in 3 octombrie 2016
/
Comments are off for this post

Așa cum se anticipa, Salonul Auto Paris 2016 dezvăluie o explozie a conceptelor EV, modelele consacratului producător de vehicule electrice Tesla fiind bombardate din toate părțile cu o mulțime de rivali tot mai performanți, veniți de la producători de top, cum ar fi Mercedes, Audi, Volkswagen sau Honda.16

Însă nici unul dintre rivalii prezenți la Paris nu poate fi comparat cu noul concept japonez GLM G4, surprinzătorul sedan sport cu platformă electrică care se poate lăuda cu o ”herghelie” mai mare de 500 de cai putere. Supranumit ”Tesla al Japoniei”, producătorul GLM (Green Lord Motors) își merită cu prisosință această apreciere.

29

Fondată în 2010 de fostul CEO al Sony Nobuyuki Idei Corporation, Hiroyasu Koma, compania GLM a lansat încă din 2014 primul său concept EV, Tommy Kaira ZZ. La Paris, GLM a prezentat o versiune futuristă a modelului Roadyacht GTS, conceput în 2009 de câțiva studenți olandezi ale căror drepturi de autor au fost cumpărate de GLM încă de atunci.

Tommy Kaira ZZ

Tommy Kaira ZZ

Construit în ideea de a depăși modelul EV standard luat ca etalon, respectiv Tesla S, GLM s-a autodepășit reușind să prezinte G4, un sedan sport cu patru uși care  se deschid pe verticală, model ce nu are corespondent încă, în gama modelelor companiei lui Elon Musk.

17

GLM G4 se poate lăuda cu performanțe precum 536 CP, 2,3 secunde pentru a ajunge de la 0 la 60 mph (96,56 km/h) și o viteză maximă de 155 mph (250km/h), în condițiile unei autonomii de 248 mile (399 km) pentru o singură încărcare.

28

La debutul modelului G4 de la Paris, oficialii GLM au menționat că au ales să definească vehiculul lor EV drept un model exotic, decât unul electric. În acest scop, GLM a împrumutat design-ul modelului G4 de la olandezii companiei Savage Rivale, care intenționaseră inițial să utilizeze acest design pentru o mașină sport cu un motor în V8.

24

GLM consideră că pariul său privind un sedan EV sport în patru uși va fi unul câștigător, aceștia studiind piața auto EV încă din 2010. Ei speră să pornească producția foarte curând, în Japonia. Cât despre pariu, dacă este sau nu câștigător, va trebui să așteptăm până la anunțul oficial privind prețul acestui extrem de atrăgător G4.

https://www.youtube.com/watch?v=x84OhytGLW8

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed